Grote potten buiten

Het sfeerniveau van je tuin krijgt een boost met de keuze voor grote potten buiten. Diverse kleuren, materialen, patronen én afmetingen zorgen ervoor dat de bloempotten volledig naar wens uitgekozen kunnen worden. Omdat al deze mogelijkheden het er níet makkelijker op maakt helpen wij je alvast een spreekwoordelijk helpend handje op weg. Ga na wat voor sfeer er in je tuin heerst, welke kleuren terugkomen én wat hier vervolgens bij aansluit. En laat je inspireren door ons ruime aanbod van grote bloempotten voor buiten!

Materialen grote bloempotten

Bij de keuze voor grote potten buiten is het belangrijk om rekening te houden dat het materiaal geschikt is voor de robuuste buitenomgeving. Zo hebben wij in ons land nou eenmaal vaak te maken met regenachtige én winderige weersomstandigheden. Daarom is glas, hout óf textiel minder geschikt voor in een buitenomgeving. Keramiek én kunststof zijn daarentegen wél bij uitstek geschikt voor in de buitenomgeving.

Nadat je de keuze voor het juiste materiaal hebt gemaakt kom je aan bij de volgende stap in de zoektocht. Zo zijn er nog talloze vormen, patronen én formaten waaruit je een keuze zal moeten maken. Uit onze ervaring weten wij dat een kunststof buitenpot zeker níet ten koste gaat van de uitstraling óf kwaliteit. Verder zijn bloempotten met een gladde steenafwerking ook een waar plaatje in iedere (achter)tuin. Grote potten buiten maken jouw tuin helemaal af!

Tip: verzorg de finishing touch door de planten met een Xala gieter water in stijl te geven!

Waterverwerking potten buiten

Zoals al eerder benoemd hebben grote potten buiten te maken met neerslag in ons kleine kikkerlandje. Om te voorkomen dat de plantjes verdrinken is het dan ook van belang dat het overtollige water een uitweg kan vinden. En daarom zitten er in al onze buitenpotten gaten in de onderkant. Hierdoor kan het overtollige water eenvoudig een weg naar buiten vinden en blijven de plantjes in top conditie!

In tegenstelling tot grote potten buiten, is het bij een binnen bloempot van belang dat de pot wél al het water vasthoudt. Zo wil je namelijk niet dat het overtollige water je houten vloer óf vensterbank ruïneert. Zodra je toch een hoge buitenpot voor buiten binnenshuis wilt plaatsen raden wij aan om een stevige plastic zak in de buitenpot te plaatsen. Of om een plantenschotel onder te pot te zetten. 

Laat je inspireren

Vanuit onze jarenlange ervaring durven wij wel te stellen dat grote potten buiten niet eens per se een plant nodig hebben. Zo kunnen gedurfde kleuren én vormgevingen van de juiste structuur er al voor zorgen dat het niveau van je (achter)tuin omhoog wordt getild. Combineer meerdere grote potten om één stijl te behouden. Of ga juist voor meerdere verschillende kleine potten om een prachtig contrast te creëeren. 

Zodra je ervoor kiest om de bloempot – zoals de naam al verraad – toch op te vullen met een plant, staan wij ook voor je klaar. Ongeacht of je groene vingers hebt bieden wij namelijk realistische kunstplanten aan die er tijdens ieder seizoen prachtig bij staan. En dus ook 365 dagen per jaar in staat zijn om het sfeerniveau tot een hoogtepunt te brengen. 

Eigen bezorgservice

Als dé aanbieder van grote potten buiten zorgen wij ervoor dat alles netjes wordt afgeleverd. En daarom hebben wij ook besloten om de grote buitenpotten geheel zelfstandig te leveren. Binnen 1-8 werkdagen zorgen wij ervoor dat de buitenpotten bij je in de (achter)tuin staan. In overleg bepalen wij een afleverdatum. Neem contact op met de klantenservice als je verdere wensen hebt. Wij denken dan graag mee over een oplossing op maat!

Chatten via WhatsApp
1
💬 Heeft u vragen?
Welkom bij Potonline.nl 👋
Hoe kunnen wij je verder helpen?