Vultip

Vul de pot voor 1/3 met Hydrokorrels en voor 2/3 met potgrond. Zorg dat het watergat in de bodem niet verstopt kan raken. Dit kan door gaas op de bodem te leggen. Zo kan het water weglopen en loopt u geen risico dat de pot bij vorst kapot gaat of scheurt. Vervolgens vult u 1/3 van de pot met Hydrokorrels. Dit zorgt voor een betere waterhuishouding in de pot waardoor uw plant beter kan groeien. Vervolgens vult u de pot met potgrond. U kunt ervoor kiezen om een laag Hydrokorrels op de potgrond te strooien. Dit heeft een decoratief effect en zorgt ervoor dat de bovenste laag van de potgrond minder snel uitdroogt. Wanneer de pot gevuld is, mag u de pot niet meer verschuiven. Door het  gewicht van de hydrokorrels en potgrond zou de pot hierdoor kunnen scheuren

De potten uit onze Outdoor collectie zijn vorstbestendig. De pot is echter alleen bestand tegen vorst wanneer deze is voorzien van een afwateringsgat.
Daarnaast is het belangrijk dat de pot bij vorst van de grond af staat. Wanneer de pot geen pootjes heeft dan kan de pot op potvoetjes geplaatst worden.